26 augusti 2008

After-party Notting Hill Carnival


Orla från Irland och hennes kille Aldric från TT, som fixade mina fötter. Westbourne Park Rd.


Precis innan jag träffade Karl, från east London. Han med brillorna. Vi karnevalade sen ihop nån timme under dag 1.


Ställe jag stod, Cambridge Gardens, Sound System Lord Gellys.


Poliserna fick nåt slags spader på Notting Hill Carnival-dag 2.

- Riots riots, skrek folk.

Move on, don't go that way, varnade trinida-tobagaren som just fixat mina fötter, till alla som passerade hörnan Westbourna Park Road / Portobello Road, där alla var på gott humör. Det var lite som himmel och helvete på samma gata.

Nere på Ladbroke grove där de sista karnevalsekipagen skulle passera mot slutet av karnevalsvägen, så stängde polisen plötsligt av ljudet, enligt vittnen, och tvingade de dansande tjejerna upp på flaken (för sin egen säkerhets skull), och man tvingade folk att röra gå med karnevalståget fastän musiken stängts av, och ingen ville vara med längre. Istället blev det kravaller. Flaskor kastades på poliserna.

Det bästa sättet att få lugnt och glatt är att låta folk dansa sig ut ur folkhav. Inte att stänga av festen och tvinga folk åt håll de inte ska åt. London är stort och att behöva gå till Westbourna park norrut istället för Notting Hill gate söderut är en ganska lång sträcka.

30 jobbiga uppkäftiga småkillar blev alltså arga för att musiken stängdes vilket ledde till att 500 arresterades i strider mellan "riot police and youths armed with bricks", som står det i thelondonpaper idag. Som vanligt är det polisen som överreagerar, och istället för att plocka bråkmakare på ett tidigt stadium istället förstör för alla.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar