8 augusti 2008

080808 - en sån där dag

Det är mycket idag. Mer än 070707 och 060606. Då var det väl inget speciellt, vad jag minns. Inte heller 050505, men då skrev jag just om de här datumen.

Idag är det OS-invigning i svulst - och inget kommer övertyga mig om annat än att Kina är annat än en förvuxen kapitalistisk diktatur, där människorespekten står på noll.
Invigning är klockan åtta minuter över 8 i kväll, lokal tid här borde ´vara 14.08, men programmet startar 13:50.

I Stockholm firas 08:ornas dag, bland annat med megadansgolv för 50000 på Stureplan och musik vid Debaser Medis och Slussen.
Vad ska egentligen firas? gnäller röster på bloggar och kommentarer.

En del gillar fest och firande, och hittar anledningar att fira, andra tycker allt är onödigt och dyrt, speciellt när det gäller festligheter. För Stockholms stad är eventet go08 det en del av marknadsföringen av Stockholm som stad.

Det har bjudits på gratis frukost i Globen i Kungsan är det typiska vattenfestivalsartister, folkliga artister och storbilds-OS-invigning. Vattenkriget mellan nord och syd i Gamla stan börjar kl 3 och de gick ut med sitt evenemang långt innan Stockholm stad kom med sin ifnroamtio. Bara det inte regnar kan det väl bli kul för de 7000 anmälda deltagarna.

Man tittar mot skyn efter regnet och hoppas de lättare gråmolnen inte ska förvandlas till drypande regnmoln igen. Hoppas hoppas...

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar