12 augusti 2007

Tre män på en kvinna

Och så är söndagen nästan slut. Jag tycker inte det var så länge sen det var söndag senast, och jag minns ångesten över att börja jobba.

Läser i svenskan (Söndagsbilagan, Tre fruar på en man) om danskan som blev tredjefru till en bonde i Senegal. Bonden motiverar flergiftet såhär:
- Männen ger sig av till städerna och arbetar, kvinnorna blir kvar i byarna. Därför måste männen få gifta sig med fler än en. Annars skulle kvinnorna få leva ensamma.
Hm. Rättvisetänk. Här, där kvinnorna oftare ger sig iväg till städerna för utbildning och jobb, borde det kanske vara tvärtom: Att kvinnor får förbarma sig över de ensamma männen och gifta sig med några stycken var. Då kan de ju dela på hushållsslitet så att det inte blir så tungt, och så får i alla fall lite sex var tredje dag eller nåt.

Jag tycker att månggifte skulle vara okej om rätten är lika. Är man fyra får man dela på fyra vid skilsmässa. Om två tjejer vill dela på samma man och alla samtycker, eller två män delar på en kvinna, så borde det vara lika naturligt som att bara vara två, som ju lätt sliter för mycket på varandra. Helt könsneutralt skulle det vara. Tre tjejer eller tre män skulle få gifta sig, likväl som blandade konstellationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar