4 december 2006

11 grader

PICT1574

Inneboenden är fruktansvärt förkyld. Hon hostar djupt och suckar. Hon är pank, pluggar heltid och jobbar helger. Det är fan inte lätt. Och inte roligt. Och inga betalda semestrar inom överskådlig framtid. Och plötsligt är man bergis med barn också. Oops.

Ute är det milt för årstiden. Milt som i ett kylskåp. Gränsen går vid 11 grader fick jag lära mig som barn.

Var det över 11 grader slapp man ha mössa. Mössa var det värsta man visste efter pölsa och blodpudding och spenat. 60-talsmössorna var hemvirkade och kliade och var nåt otroligt stickiga (som allt annat då) och vantarna fick man bara en sort: lovika. Tappade man sina vantar fick man gå utan resten av vintern.

3 kommentarer:

  1. Vi var barn samtidigt hör jag. Precis så!..Har fortfarande ett par gamla lovikavantar! Fick du remouladsås till fiskpinnarna i plugget? Dansade du-upp-och-ner med-överkroppen-händerna-på-ryggen och-korsa-benen-först-höger-sen-vänster? (Ingen tror mig!!!)
    Gillar din blogg!
    Nike

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte vi fick sås till fiskpinnarna vare sig hemma eller i skolan. Med många fiskpinnar blev det i alla fall. Och stekt falukorv med stekt potatis och ketjup och "korv med bröd" om man var ute själv, fast utan korv. Ingen vidare matkultur. Ibland fick man makaroner till "nåt", ibland potatismos till "det", vad det nu var som man inte ens kan minnas. Kanske köttbullar?

    Alltså dansen.Upp-och-ner? Hurdå? ;) Vi hoppade mest från sida till sida till Beatleslåtar eller stod och vaggade tryckare i mörkret till typ J'taime, som nån myndig fått köpa ut i skivbutiken. Men det där var väl i fyran-femman, på hippor eller om det nu hette skivor.
    Det var olika i stan och förorten.

    SvaraRadera
  3. Stå upp. Händerna på ryggen. Korsa det ena benet framför den andra samtidigt som du böjer dig fram (90 grader) Res upp kroppen, ställ dig bredbent. Korsa andra benet, böj dig fram igen. Gör det till en dans. Håll takten. Mesta danslåten var Hot Sands "Venus". Ja, det här var förorten (Vällingby) typ 1969 eller nå´t...

    SvaraRadera