22 september 2006

47 procent ensamma hemma

Skulle vara kul med en undersökning liknande SVT:s Valu, som stickprovsmässigt tar reda på varför folk väljer och gör som dom gör i vardagen, här och nu. Valu visar att omkring 44 procent av väljarkåren röstar utifrån den egna plånboken, speciellt s- och m-väljarna. Men hur viktigt är ekonomin jämfört med andra frågor, och vad är viktigast här i det egna livet?

Läste i City eller Metro att 47% av hushållen i Sverige är singel-hushåll. Högsta siffran i Europa ihop med Tyskland. Och här i Stockholm är omkring 60% singlar, eller en så stor andel är åtminstone skrivna som 1-personers-hushåll. Vad är orsaken, är det så vi vill ha det, och varför väljer vi som vi gör socialt? Varför väljer så många att leva själva istället för att kompromissa men istället få både sällskap och bättre ekonomi? Nej, så enkelt är det ju inte. Plånboksfrågorna verkar i praktiken inte alls avgörande.

Undrar om denna faktiska samlevnadsklyfta mellan könen kommer vidgas ytterligare, nu när det verkar som folk i alla åldrar blir alltmer individualistiska och petnoga, och inte gärna släpper någon över tröskeln.

4 kommentarer:

  1. Vem behöver en partner när man har Internet :D

    SvaraRadera
  2. Men visst vore det för bedrövligt om folk valde att flytta ihop med sin partner av ekonomiska skäl, isåfall är det väl bättre att flytta in i ett kollektiv.

    SvaraRadera
  3. Mickey:
    Nätet är roligare, eller hur!

    Becka:
    TÄnkte bara just att så många tänker med plånboken, men känslomässigt inte kan gå så långt som att flytta ihop med nån...
    säger ju en hel del.
    Men jag förstår det ju.

    SvaraRadera
  4. Jo visst är det sorgligt på sitt sätt...

    SvaraRadera