11 januari 2006

Snart fredag den 13:e

På fredag är det årsdagen. Då har det gått ett år sen brorsan dog och vi fick beskedet på kvällen, och polisen körde från anhörig till anhörig och hämtade upp.
Har hört om olika sorgeritualer i olika religioner och fick en lista på dem här. Årsdagen är viktig i de flesta religioner. Dagen är inetsad. Vinden viner och ångesten rullar in.

3 kommentarer:

  1. Hej. Får jag lov att fråga vad din bror dog av? Den 23:e är det tre år sen min sambo tog sitt liv genom att köra rakt in i en lastbil, vi såg det på nyheterna. Bilen var totalkvaddad och gick inte att identifiera. Vi ringde polisen eftersom vi förstod att det var han och de lovade att skicka en bil eftersom de inte fick ge besked per telefon.Men det kom aldrig någon. Vi satt uppe hela natten och väntade. Det kom aldrig någon inte ens en präst och bekräftade att det var han. Däremot hade hans bror som kört till olycksplatsen fått en beskrivning på klädseln, så han ringde mig efter flera timmar och sa att"Ja det var väl han då". Därför blir jag så förvånad när jag hör andra som verkligen har fått besök av polisen, det måste i alla fall vara positivt mitt i all bedrövelse...Kram Görel i Sjöbo.

    SvaraRadera
  2. Det är alltid tråkigt att förlora en nära anhörig. Jag hade en storebror som inte längre finns bland oss.

    Hoppas att årsdagen blir en fin dag för att hedra din brors minne, oavsett om det nu råkar vara fredag den 13:e.

    Annica

    SvaraRadera
  3. Tack Annika, och Görel, skrev ett svar i morse som inte fastnade, tydligen.

    Hemskt att bli behandlad sådär.

    Polisen hämtar inte upp för att vara hygglig. När det är misstanke om dråp eller mord vet man att förövaren inte sällan är inom familjen eller bekantskapskretsen. Ringer de kan folk varsko varann. Därför åker man hem till anhörig efter anhörig. Det är vad jag hört i alla fall.

    SvaraRadera