21 oktober 2005

Stormen in över Yukatan

Har inte kunnat följa orkanen Wilma idag, men nu verkar den pumpa omkring med centrum vid lilla platta sandön Cozumel. Enligt CNN på webben är fortfarande 70 tusen turister kvar i områdena kring Playa del Carmen och Cancun. Jag skulle definitivt ha dragit för 2-3 dar sen. Inåt landet om inte annat. (DN har grafik över orkanerna över atlanten under året).

Oss internetberoende emellan: Har nog aldrig varit på en turistort som varit så välförsedd med internetkaféer och uppkoppling överallt som Playa del Carmen. Var där 2002. Kollade mail flera gånger om dan. Det var så vi resenärer emellan kommunicerade för att bestämma var vi skulle käka eller ses, och för att hålla allmän koll. Få hade mobiltelefoner som funkade i Mexico. Överallt på kaféer och restauranger fann nån dator. Man tog en liten surf till morgonkaffet, precis som hemma.

Inbillar mig att turister på plats är rätt välinformerade om farorna. Nu väntar jag på att inslagen om Mexico ska komma upp på CNN.
---
Men ingen ytterligare info. Extremt farligt. Inget mer. Man är mer intresserad av att prognostisera hur avklingad stormen kan vara när den drar in i Florida om några dar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar