1 juli 2005

Arlanda behöver extreme makeover

Arlanda kan lägga ner. Logistiker med hjärnsläpp har designat eländet. Till och med nyligen ombyggda Skavsta håller nu högre klass, och ger - hör och häpna för Sverige - sån service folk som väntar på flyg behöver.
Ordentligt med kiosker med sånt man behöver när man ska flyga eller just kommit hem från en resa, och mat- och fikaställen, växling, toaletter med mera, information. Och allt går att hitta även om man är rejält trött i huvudet.

Barcelonas flygplats är föredömlig. Man checkar in bagaget. Går sen genom en säkerhetskontroll där köerna är minimala. Sen kommer man in i ett väldesignat shoppingcentrum där man lätt hittar till gaterna. Man blir inte inlockad i en trist fålla där man instängd ska vänta på boarding.
Skyltarna är tydliga och det finns skärmar med trafikinformation överallt. Och de skriver inte LAST CALL när boardingen just ska börja, som på Arlanda. Kaféerna har låga priser och man kan välja cafterieor med självbetjäning, bordsbeställningsställen, stå-barer, etc. På Arlanda känns det som förnedring. Alltihop.
På Barcelonas flygplats kostar en stor macka kostar runt en euro och en kaffe drygt en (1.04). Två goda cortado och två absolut färskpressade apelsinjuice, som pressades när vi beställt, kostade inte mer än drygt 5 euro.

Sen kan man sitta och koppla av, för de ropar också upp flighterna i högtalarna. Man behöver inte springa och kolla bildskärmarna i ett. "Passengers with flight bla-bla to Stockholm, please proceed to gate 32". Två gånger. Det tycker jag är service, och det ger en lite mer känsla när man hör destinationerna ropas ut.

2 kommentarer:

  1. Och nu började jag helt plötsligt längta ihjäl mig till Spanien...jag bara MÅSTE få med mig sambo och son dit, och det snart!
    Vill ympa in Spanienlängtan i sonen redan nu så han gör det till sitt andra land...*ler*

    SvaraRadera
  2. Bra idé. Om man inte kan bidra med flera nationaliteter i sig från start får man fixa lite.

    SvaraRadera