25 maj 2005

Två öl och en blajartikel om sommarvädret

Kommer inte hinna pröva alla pubar före rökstoppet. Jobbar för mycket. Hinner knappt vare sig blogga, städa eller resesurfa. Idag besökte jag i alla fall Bull & Bear vid Östermalmstorgs T-banestation på Birger Jarlsgatan. Gick dit för att de är en av de få pubarna som serverar London Pride. Prövade också en riktigt god öl som hette Krusovice, tjeckisk lager.
Bra pubmiljö efter jobbet innan det blivit för mycket folk i farten. Nån lite bedagad man glor hela tiden, men man får överse. 63 kronor för en pint är dyrt, en extra tia för läget kanske.

Lånade en Expressen och såg rubriken Kanonsommar - unik progros för vädret i juni, juli & agusti. Inne i (pappers)tidningen toppades sidan med rubriken Värmen kommer! Kolla här. Man har hört det till leda: Värmen kommer! Hela somrarna ibland.

Så även om utfallet kommer visa sig bli en halvgrad varmare i snitt, till exempel 16 grader i istället för 15,5 gör det ingen sommar - och minst av allt någon värmebölja.
Men jag hoppas innerligt att det blir en varm juli för alla julilediga, för förra året dränktes industrisemestern i regn.

Fick en minnesbild, eller många snarare, av just gråväder, kylslagenhet och regn. Minns att jag gled omkring som en glad delfin i grunda trygga vatten på en vågribbad fin sandbotten och var lycklig. Men man skrek långt bortifrån... Kom upp nu det är för kallt! Nu får det räcka! Du har varit i alldeles för länge... Nu kommer du upp!
Delfinen låtsades inte höra utan gled ut och bort och lite fram och tillbaka. De vuxna stod där med sina tjocka jackor och stampade med gummistövlar och gjorde åkerbrasor och längtade bara in i stugan igen.
Svensk sommar.

Känner igen det där vi vuxna håller på med. När man själv fryser säger man åt ungarna att klä på sig mer, och när man själv är trött tycker man att det är dags för ungarna att lägga sig.
Som nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar