23 maj 2005

Rakning inför rökstopp

Nu börjar snart sista veckan med rökning tillåten ute på restauranger, kaféer och pubar. Det är väl lite fel att kalla nerrökta ställen för oaser, men det är så de få rökningstillåtna ställena har fungerat för rökare, som tvingats ut i kylan överallt, när de flesta kaféer blivit rökfria och till och med rökrummen sanerats bort på arbetsplatserna.

Annan stank kommer, enligt erfarenheter i Norge och Irland, upp till ytan istället, och vi får väl se. Eller snarare känna vad det kan vara. Ett tips till alla kroniskt svettstinkande män är att åtminstone 'once in a lifetime' raka av allt håret i armhålorna och börja på ny kula. Nytt helt fräscht och oklibbigt armhålshår kommer att växa ut snabbt som fan.

Det kommer också antagligen ligga något nevrotiskt i stämningen, när folk springer in och ut hela tiden. Anti-rökarna kommer fortsätta att avundas de sociala rökarna, som så lätt fortsätter att slå sig i slang med varandra, fast det nu händer på rökrutan utanför ställena istället. Och turister kommer undra över de konstiga bulliga överläpparna, och stirra på de äckliga faten som står överallt: spottkopparna. Snuff-trays.

Jag tror att bar-hoppandet kommer att öka. Rökarna tar en enhet per ställe och röker mellan vattenhålen. Köerna till klubbar kommer försvinna helt, för de klarar inte att hantera både köer och alla som ska in och ut och röka. Dörrvakterna kommer gradvis ersättas av insmajlande inkastare.
- Kom in kom in, två drinkar för priset av en, happy hour hela natten... Snälla... gå inte...

1 kommentar:

  1. Här har vi fått en helt ny gatukultur, då de nu plötsligt är fulla av folk som röker utanför restaurangerna. Affärer tex numera öppet senare, då många rökare är goda shoppare. Och vem vill inte shoppa lite, innan det är dax för nästa rätt.
    Själv är jag en av dom där avundsjuka. Det var ju bara ett år, två månader och fyra dar sen sist. Men vem räknar...

    SvaraRadera