28 maj 2005

Amsterdamhotell i webbträsket

Försöker hitta ett bra hotell i Amsterdam. Jag har jättelåga krav. Mysigt, inte för trångt, egen dusch, gärna stora fönster och finfin kanalutsikt. Kaffekokare på rummet, bra säng, inte vid Dam helst, utan gärna vid Leidseplein eller utmed västra delen av Singel ner mot Spuit. Tar gärna emot tips.

Har haft turen att vara där på konferens de senast gångerna och bodde URLYXIGT. Hörnrum 18 våningar upp på Hotel Okura... och mina tre nätter där skulle nu kosta 265 Euro per natt. Nätta 795 Euro. Renaissance Hotel var inte så illa heller, och betala själv behövde man inte alls, nej.
Som tonåring var det tvärtom. Har nog aldrig bott så illa som i Amsterdam. Bed-bugs var standard på vandrarhemmen och lågvattenmärket var nog när jag bodde i en ockuperad rivningskåk på Prinsengraacht men en kille som visade sig gå på kokain med mera dygnet runt.

Nåt som är väldigt jobbigt på nätet är hotellbokningssiterna. Dom är så äckliga att man blir sjuk. Söker man information om en ort kommer alla dessa fulingar upp, den ena värre än den andra.
Och när man verkligen söker hotell är det svårt att hitta de de där siterna som erbjuder de lägsta priserna på exakt samma hotell. Man får också akta sig för dom som tar depositionsavgift och kräver direktbetalning. Bra hotellsiter bokar man bara på. Betalar gör man efter vistelsen, och avbokning ska kunna göras fram till ett dygn före vistelsen.
Typiskt att fastna i hotellträsket när man borde vila upp sig till Bloggforum imorgon...

3 kommentarer:

  1. Har du provat

    www.hotels.com ?

    Där bokar vi alltid.

    SvaraRadera
  2. hej där :) tack för senast :) låter härligt att åka till amsterdam nu... lite avis faktiskt

    SvaraRadera
  3. Tack själv, men börjar bli lite tveksam till Amsterdam-trippen.
    Jag vet inte vart jag ska ta vägen egentligen...

    SvaraRadera