20 april 2005

Absurd kyla bland palmerna

Image hosted by Photobucket.com
Peugoten under nygjord palm vid Loopen Marin, Liljeholmsbron.

Idag var det verkligen isande kallt. Barnen säger att jag jämt överdriver, men det har ni väl märkt att jag inte gör, eller hur!! Ibland tar jag i lite för lite. Berättar inte allt.

Tog i eftermiddags en cykeltur på Peugoten och hade tagit på mig extremt mycket kläder, för jag avskyr att frysa. Hade således full vintermundering:
- Fodrade vinterboots
- Jeans
- Linne, långärmad tröja, fleesetröja med huva + fordrad sammetskavaj ovanför
- Vinterjacka med huva
- Handskar
- Två halsdukar

Jag frös som en gris, trots att jag hade båda huvorna uppe. Skakade. Stortårna frös ihop. Tog en timme att tina upp sen. Blev till och med orolig över köldskador på tårna. Jag överdriver INTE. Jag lider. Jag är en beach freak, jag vill sola och bada och mysa i eftermiddagssolen på klipporna och ha ett vardagsrum där hälften är utomhusterass. Jag vill inte detta längre.

Upptäckte att Loopen Marin, båtkaféet nere vid Liljeholmsbron, hade bytt skepnad. Bryggan är utbyggd och försedd med passande karribiska träd. Inte en enda kund förutom jag och jag hann inte mer än in förrän de skulle stänga. En ensam svan följde mig på bryggan, palmer, iskyla.
---
Det blir nog bra. Anställ mig. Jag fixar lite oljelampor, filtar, småeldar att huka vid under palmerna, stoppade sitsar, infravärme, glitter i palmerna, gulash...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar