11 mars 2005

Vi har inga rena kläder kvar!

Nätet är bra att handla på, men jag och L, också en cool morsa, är lite lojala våra lokala handlare. Man vill ju inte att butikerna ska gå i konkurs, så att man själv ska behöva strula ut på äckliga bussar och bli deprimerad långt därute ut i ytterförorterna köpcenter.

Alltså. Man kollar all info på nätet, sen går man ut och köper prylen på Hornsgatan ändå, pekar ut nåt, och dom kör hem prylen, ställer in kanalerna, eller vad det är, och det blir en tusing dyrare. Typ. Men det är det väl värt.

Köpte diskmaskinen på Rabattvaruhuset, som definitivt inte har nån nätbutik. På deras hemsida går det inte ens att uttolka veckans kampanjerbjudande. Man ser bara att det verkar dyrt.

Avgörande är tidsfaktorn, leveranstiden.
- Är ni säkra på att ni kör hem den IDAG?
- Visst, visst, inget problem.
Så sonen bestämmer pryl, jag langar upp kortet, och resten sköter butiken. Vi har ju inga rena kläder kvar här!

(Minns plötsligt en kollega som hade en vuxen son boende hemma. Han jobbade och hade egen lön och skötte allt så bra så. En dag hade hon hittat en påse i en hörna nere i tvättstugan i huset där de bodde. Där låg 56 sprillans nya tröjor, använda kanske en gång, aldrig tvättade. Killen köpte nytt istället för att tvätta. Sött på nåt sätt va!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar